“Kujamo v nedelo”!

Vir:Pixabay

Za današnjo nedeljsko kosilo smo vam pripravili mlad pečen krompir. Preprosto, hitro, pa še družina si lahko vzame čas za pogovor!

Za pripravo “krompirjevega kosila” potrebujemo:

  • Rožmarin
  • Krompir
  • Olivno olje

Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol. Nato operemo še rožmarin in ga osušimo ter osmukamo lističe. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

Glineno posodo (ali pekač) namastimo in vanjo stresemo krompir, ki ga posolimo in prelijemo z malo olivnega olja. Po želji ga tudi popopramo. Krompir dobro premešamo, potresemo z rožmarinom, nato pa posodo za 25 do 30 minut potisnemo v ogreto pečico.

Približno na polovici peke krompir previdno obrnemo, da se enakomerno zapeče na obeh straneh. Pri obračanju smo pazljivi, da krompir ne razpade.

Dober tek!

Uredništvo