“Küjamo v nedelo”!

Vir: pixabay

Sezona piknikov je stekla “na polno”. Mojstri žara bodo venomer opozarjali, da meso na žaru nikdar ne sme biti suho. Rešitev: V olje namočen čopič ali vejica rožmarina!

Danes bomo izkoristili pretežno lepo vreme in na žaru pripravili odličen zeliščni biftek.

Za štiri osebe potrebujemo:

  • 600 g bifteka
  • sol, poper, olje in rožmarin
  • timijan, origano, maslo in česen

Maslo najprej nekoliko zmehčamo, nato pa mu “vmešamo” stisnjen česen ter dobro nasekljan rožmarin, timijan in origano. Iz vsebine oblikujemo manjše kocke in jih damo v hladilnik.

Z oljem premažemo meso in ga nekaj časa (uro do dve) hranimo v tesno zaprti posodi. Na pripravljen žar damo odcejano meso in ga občasno premažemo s pripravljeno marinado. Ko je meso pravilno pečeno, ga damo na krožnik, kateremu dodamo še kos do dva zeliščnega masla.

Dober tek!

Uredništvo