Pred začetkom šolskega leta združili prijetno s koristnim

Učitelji Glasbene šole Beltinci so pripravili 1. glasbeni tabor. Od torka do petka minuli teden so udeleženci sodelovali v različnih delavnicah in se ob prijetnem druženju naučili tudi kaj novega. Sodelovali so učenci Glasbene šole Beltinci in tudi drugi zainteresirani.

Ustvarjalna delavnica (foto: A.G.)

Otroci so glede na interes in starost posameznika lahko sodelovali v delavnicah na temo rock glasbe, popularne ali narodno-zabavne glasbe, mlajši otroci pa so bili dejavni v ustvarjalni delavnici.

Pop-delavnica (foto: A.G.)

Urnik dejavnosti je bil prilagojen sposobnostim udeležencev, cilj pa pridobivanje novih znanj in izkušenj v skupnem igranju ob prijetnem druženju.

Narodno-zabavni ansambel (foto: A.G.)

V petek, 26. avgusta zvečer so sorodnikom, prijateljem in širši javnosti v Kulturnem domu Beltinci predstavili izdelke in zaigrali skladbe, ki so jih v treh dneh druženja pripravili.

Aljaž Gyurica (foto: Š.G.)

Projekt je pri starših in širši javnosti naletel na zelo dober odziv. Po besedah glavnega koordinatorja tabora Aljaža Gyurice nameravajo prihodnje leto pred začetkom šolskega leta tabor zopet organizirati.

Trenutno je na Glasbeni šoli Beltinci možen vpis na še nekaj prostih mest za vse, ki bi se želeli učiti igranja na klarinet, saksofon in cimbale ali pa oplemenititi svoje petje. Prav tako v septembru vpisujejo še predšolske otroke in prvošolčke v programe Predšolske glasbene vzgoje in Glasbene pripravnice. Več informacij o vpisu najdete TUKAJ.

M.Z.