15. januar je nov preizkus za Vlado RS! Zakuhal jo je državni sekretar Štromajer!

Foto: fb

“Srečen Božič, umazane živali” je tvitnil državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in šport dr. Štromajer na sam božični večer. In užalil (pre)mnogo Slovenk in Slovencev, ki so prepoznali njegov “humor” kot načrtovan manever. Sedaj ga še vedno pozivajo k odstopu!

Foto. fb

Grobo prekoračil mejo dostojne in dopustne komunikacije politika in državnega uradnika

Ne glede na tehtanje tistih, ki povedo, da je šlo za pristop, ki ga vsak pač ne razume ali tistih, ki so v tvitu prepoznali načrtovan manever kadra, ki mu krščanstvo in vera ni “opcija”, gre za državnega sekretarja. Poklicanega človeka, ki mora biti za vzor vsej prosvetni srenji, še posebej pa najmlajšim in mladim, ki kot uporniki ali vzorniki sledijo ter iščejo ravnotežje med tistim, kar je prav in kar ni!

“Kot drugi najbolj odgovoren za vzgojo in izobraževanje otrok in mladine, bi moral dajati zgled kulturne in spoštljive komunikacije, namesto tega pa je med letošnjimi Božičnimi prazniki uporabil najhujšo obliko sovražnega govora v državi. Takemu človeku starši ne moremo zaupati usmerjanja vzgoje in izobraževanja naših otrok.” so sporočili iz stranke  Glas za otroke in družine

Iz stranke Glas za otroke in družine pa so jasni, da si človek, ki predstavlja drugo “pozicijo” v vzgoji in izobraževanju otrok in mladine, kaj takšnega ne more privoščiti. Zato 15.1. organizirajo protestni shod pred parlamentom z zahtevo, da predsednik Vlade RS Marjan Šarec prepozna neodgovorno in žaljivo ravnanje in potegne “potezo” ter Štromajerju odpre vrata za odhod.

V sredo 15.1. se začnejo protesti pred Vlado RS do odstavitve Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo. Kar je preveč, je preveč, je na svojem fb profilu zapisal Aleš Primc, predsedujoči stranke Glas za otroke in družine

Uredništvo