19-mesečni Kris iz Kopra končno “leti” na zdravljenje v ZDA!

Foto:fb

19-mesečnega Kris iz Kopra, ki ima spinalno mišično atrofijo, je končno dočakal dan leta na zdravljenje v ZDA. To se bo zgodilo že naslednji teden, sporočajo iz društva Palčica Pomagalčica.

Kris bo prejel zdravilo na kliniki UCLA, kamor bo z letalskim letom odpotoval sredi naslednjega tedna

“Pozdravljeni. Sporočamo vam, da je predviden let v Ameriko (Los angeles) v sredini naslednjega tedna. Kris bo prejel zdravilo na kliniki UCLA, katera nam je poslala že prvi račun, ki zajema ceno zdravila, in sicer v višini 2.234.031 dolarjev. Let bo doniral gospod Miodrag Kostič, MK Group, ki se ga je Krisova zgodba zelo dotaknila in kateremu smo neizmerno hvaležni.
Lep pozdrav.
Kris z mamo in tatjem ter društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki🦋♥️”, so sporočili na fb profilu društva.

Spomnimo, da je Društvo Palčica Pomagalčica bilo tisto, ki je pozvalo “Slovenijo”, da pomaga Krisu do pregrešno dragih, vendar domnevno učinkovitih zdravil v ZDA. Ker je čas za zdravljenje bil omejen na končno starost bolnika dveh let, se je mudilo. Toda, s pomočjo številnih Slovencev in odličnega pristopa je društvu uspelo zbrati potrebnih 2,3 MIO EUR za operacijo Krisa in celo krepko presegli potrebna sredstva. Teh se je skupaj zbralo za slabih 4 MIO EUR

Uredništvo