Ob bogatem kulturnem programu so podelili tudi plakete in priznanja

Včeraj, na predvečer praznika Občine Lendava se je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava odvila osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj. Letošnja slovesnost ob 26. občinskem prazniku se je pričela s kulturnim programom vrtčevskih otrok, učencev vseh osnovnih šol in glasbene šole ter dijakov srednje šole, ki so ga poimenovali Vrtiljak življenja.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Lendava, Ivan Koncut, je v osrednjem delu slovesnosti podelil občinska priznanja posameznikom, društvom in organizacijam za obletnice, dosežke in uspehe na različnih področjih, v svojem nagovoru pa spomnil, da je Lendava že od nekdaj veljala za stičišče kultur. Med drugim je povedal, da bodo tudi v bodoče gradili na mladih, zato je vsaka podpora mladim naložba v našo in njihovo prihodnost. Slovesnosti se je udeležil tudi poslanec v Državnem zboru RS Janez Magyar.

 

Glasbeno in plesno obarvan kulturni program slovesnosti ob občinskem prazniku so soustvarjali mladi, ki so vključeni v vzgojno-izobraževalne ustanove Občine Lendava. Prireditev so povezovali dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, z glasbenimi, literarnimi in plesnimi točkami so sodelovali učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava, učenci Dvojezične osnovne šole II Lendava,  učenci Glasbene šole Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, otroci Vrtca Lendava in plesalke Dvojezične osnovne šole Genterovci, ki so se ob koncu kulturnega programa združili na odru in zasijali v skupni pesmi Življenje je vrtiljak.

Ob tej priložnosti so podelili tudi občinske plakete in priznanja. Plaketo Občine Lendava je prejela Nataša Horvat, Rominja iz Dolge vasi, ki že vrsto let na več področjih skrbi za svojo romsko skupnost tako na lokalnem kot nacionalnem nivoju. Plaketo Občine Lendava je prejel tudi Ivan Denša, predsednik krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi, za prispevek h kakovostnejšemu življenju in razvoju te krajevne skupnosti.

Prejemniki plaket in priznanj (foto: T.G.)

Priznanja Občine Lendava je letos prejel državljan Češke Republike, Bohumil Dufek, za utrjevanje vezi med občino Lendava in Češko Republiko na področju športa, izobraževanja in kulture. V imenu nagrajenca je priznanje prevzel Bojan Sekereš, predsednik Badmintonskega kluba Mladost Lendava. Priznanje Občine Lendava je prejela tudi skupina prostovoljnih gasilcev Gasilske zveze Lendava, ki je sodelovala pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije, za izjemno požrtvovalnost, prostovoljstvo in humanitarnost, saj so s svojim ravnanjem prispevali k varnosti človeških življenj in k varovanju premoženja ljudi. Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini je za naselje Gaberje prevzela predsednica Krajevne skupnosti Gaberje, Helena Antolin Tibaut.

Priznanje župana Občine Lendava je za svoje udejstvovanje na kulturnem področju prejel Béla Szomi. Spominske listine Občine Lendava, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela, so letos za 50 let delovanja prejeli Nogometni klub Mostje, Nogometni klub Kapca, Judo klub Lendava in Klub zdravljenih alkoholikov Lendava.

M.Z.