Božič, veselje, radost ter zmaga svetlobe nad temo!

Vir:Pixabay

Betlehemska zvezda je zažerela in nam kristjanom spet osvetlila pot upanja in lepše prihodnosti. Osvetlila nam je pot do novorojenega Gospoda Jezusa Kristusa, do miru in večnosti.

Angel je rekel Mariji: “Ne boj se, Marija, zakaj milost si našla pri Bogu…

»Ne boj se, Marija, zakaj milost si našla pri Bogu. Glej, spočela boš in rodila sina, ki mu daj ime Jezus. Ta bo velik in Sin Najvišjega; Gospod Bog mu bo dal prestol njegovega očeta Davida in bo vladal v Jakobovi hiši vekomaj in njegovemu kraljestvu ne bo konca.« (Lk 1,30-33)

Božič je! Tam v Betlehemu nam je Marija povila Jezusa in nam prinesla radost. Tam v domovih, kjer ima vsak posameznik čas, da se umiri, da poglobljeno dojema samega sebe, ima čas za družino, kjer se dojema bistvo te dragocene skupnosti. Mir, sprava in sodelovanje ter odprtje srca in veselja bližnjim, prijateljem ter osamljenim, vse to je sporočilo božiča!

Naša vera je mnogokrat na preizkušnji. Toda, če pomislimo na preizkušnjo, katere na svojem dolgem potovanju je bila deležna Marija, bomo močnejši in pogumnejši. Skromnost in poslušnost, pa vendar odločnost ter pripravljenost sprejemati plemenite odločitve so prav gotovo naše poslanstvo za zgled vsem zvestim ljudem. Če bomo “delali na tem”, se bomo domov vračali močnejši, srečnejši in polni dobrih misli, pa še pripravljeni jih bomo deliti z drugimi. Naša vera pa bo postaja samo še močnejša.

B.P.

V imenu uredništva spletnega portala pomurske-novice.si, vam želimo vesele in blagoslovljene božične praznike.