Kar 30 pohodnikov z udeležbo “nagradilo” odlično organizacijo “Čemaževega pohoda” Društva žena in deklet Sončnica iz občine Tišina!

Vir:Bojana Bagari

Društvo žena in deklet Sončnica  občine Tišina je včeraj, 22.04.2018, organiziralo že  6. tradicionalni  “Čemažev pohod”.

Pohodniki so se začeli zbirati že ob 9.30 uri ob nogometnem igrišču na Petanjcih, prvo presenečenje pa so pripravile pridne roke članic. Bogato obložena miza je nudila odlična doma pripravljena peciva, energijo pa se je dalo pridobiti tudi s “štamprlijem” odličnih doma pripravljenih likerjev.

Ob 10.00 je vodička popeljala cca. 30 pohodnikov skozi vas in nato ob glavni cesti Petanjci do Murskih Petrovcev vse do nekdanje vojaške karaule (današnji sedež Enote vodnikov službenih psov Petanjci) in do nasipa potoka Kučnica. Sledil je kratek postanek ob kamenšnicah “Siget”, kjer so se pohodniki okrepčali in pokramljali ob namazih s čemažem, ocvirki ali zasiko. Nadaljevali so pot vse do reke Mure ter nato ob sami strugi reke do izhodiščne točke nogometnega igrišča. Mimogrede se je v kakšnem nahrbtniku znašlo tudi nekaj nabranega čemaža in pljučnika.

Sicer pa so pohodniki premagali dobrih 10 km poti in skupno s postanki potrebovali cca. 3 ure. Na koncu pohoda je zadišalo po piščančji obari, ki sta jo skuhali članici društva Jana in Lidija. Članice in člani društva so se še posebej razveselili gostov, ki so prihajali iz Murske Sobote, Kupšinec in celo iz Ptuja ter Cirkovc pri Ptuju.

Vir: Bojana Bagari

Uredništvo