Na gümli obležili 40 let delovanja

Preteklo soboto so v Kulturnem društvu Lipa obeležili 40 let delovanja društva.

V kulturnem programu so nastopili domači Ljudski pevci, amaterska gledališka skupina Veseli vandrovci, Otroška skupina KD Lipa in nova ženska vokalna skupina KD Lipa, ki se je tokrat širši javnosti predstavila prvič. V goste so povabili Moški pevski zbor Gančani in Gomiličke Degaše.

Veseli vandrovci KD Lipa (foto: KD Lipa)

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Občine Beltinci Bojan Žerdin, ki je članom društva uvodoma prenesel čestitke župana Marka Viraga in ob obletnici društva vsem članom tudi osebno čestital. Poudaril je pomen društva na kulturnem področju v lokalnem okolju in izpostavil velik prispevek društva v smislu medgeneracijskega sodelovanja. V društvu namreč sodelujejo starejši ljudski pevci, gledališčniki in nova vokalna skupina srednje generacije ter otroška skupina.

Otroška skupina KD Lipa (foto: KD Lipa)

V mesecu decembru 2021 je Socialna zbornica Slovenije, v sodelovanju z Inštitutom za razvoj igrač, iz Ljubljane, organizirala akcijo »Podarimo igrače za otroke v stiski«. Na pobudo Aleša Balažica, predsednika KD Lipa, so bile igrače, knjige, šolske potrebščine in drugi izdelki razdeljeni otrokom iz socialno šibkih družin v Občini Beltinci. Ob tej priložnosti sta generalni sekretar Vilko Kolbl in ambasadorka Socialne zbornice Slovenije mag. Carmen Šeruga podelila zahvale za predano sodelovanje v takratni dobrodelni akciji predsedniku društva Alešu Balažicupredstavnici Občine Beltinci Anastaziji Vohar Slana in predstavnici Centra za socialno delo Pomurje Danijeli Cug.

Vilko Kolbl in Carmen Šeruga (foto: szslo.si)

Aleš Balažic uspešno vodi KD Lipa, katerega društvene dejavnosti se prepletajo tudi s področjem socialnega varstva, delujejo v celotni Pomurski regiji in tudi širše. Ob tej priložnosti je mag. Carmen Šeruga, ambasadorka Socialne zbornice Slovenije razdelila 10 šolskih nahrbtnikov otrokom iz Občine Beltinci, ki jih je doniral Lions Klub iz Domžal.

Vodja območne izpostave javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti Nataša Brulc Šiftar je ob obletnici društva pevcem podelila maroltova priznanja. Častno maroltovo značko za 40 let delovanja pri ljudskih pevcih sta prejela Marija Zver in Marko Balažic, za 30 let sodelovanja pri ljudskih pevcih pa Franc Zver in Danica Virc.

 

Mateju Pucku so zahvalili za pomoč na glasbenem področju pri ljudskih pevcih, dr. Jožefu Magdiču za vsestransko in finančno podporo, Veri Zver za sodelovanje pri dramski skupini Veseli Vandrovci, Angeli Gelt za več kot 30 letno sodelovanje pri ljudskih pevcih, Štefanu Matjašecu za več kot 30 letno sodelovanje pri ljudskih pevcih in dramski skupini Veseli Vandrovci. Za redno sodelovanje so zahvale društva prejeli še Vrtec Beltinci, Osnovna šola Beltinci, Glasbena šola Beltinci in Župnija Turnišče.

Predsednik KS Lipa Jožef Ferčak je izročil zahvalo (foto: KD Lipa)

V imenu Krajevne skupnosti Lipa je predsednik KS Lipa Jože Ferčak društvu izročil zahvalo za 40 let delovanja društva. V imenu Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci je zbrane nagovorila koordinatorka kulturnih dejavnosti Simona Cizar.

Simona Cizar (foto: KD Lipa)

M.Z.