Danes smo vam za nedeljsko kosilo pripravili jajčevce z nadevom iz nemastne jagnjetine in zelenjavo. Hranilna vrednost na osebo znaša 239 kcal.
Za 4 osebe potrebujemo:
- 2 jajčevca
- 30 ml oz. 2 žlici sončničnega olja
- 1 narezano čebulo ter 5 ml oz. 1 žičko naribane ingverjeve korenike
- 5 ml oz. 1 žličko čilijevega praška
- 1 strt strok česna in 1,5 ml oz. 1/4 žličke kurkume
- 5 ml oz. 1 žličko soli ter 5 ml oz. 1 žličko mletega koriandra
- 1 na košče narezan paradižnik ter 350 g zmlete nemastne jagnjetine
- 1 na koščke narezano zeleno papriko in 1 na koščke narezano oranžno papriko
- 30 ml oz. 2 žlici koriandrovih listkov
Za okras pripravimo še:
- 1/2 na rezine narezane čebule in 2 na četrtinke razrezan paradižnik češnjevca ter koriandrove listke.
Jajčevke po dolgem razpolovimo in izdolbemo večino sredice. Polovice damo v namaščeno nepregorno posodo. V kozici segrejemo 15 ml oz. žličko olja, dodamo čebulo in jo opražimo. Primešamo ingver, čili, česen, kurkumo, sol in zmlet koriander. Dodamo paradižnik in 5 minut pražimo.
Pečico segrejemo na 180 C. in nato v kozico dodamo jagnjetino in na srednje močni vročini 7-10 minut pražimo med nenehnim mešanjem. Dodamo papriki in sesekljane koriandrove listke ter dobro premešamo. Izdolbene polovice jajčevcev nadevamo z mesno mešanico, robove jajčevcev pa premažemo s preostalim oljem. V segreti pečici pečemo 20-25 minut oziroma tako dolgo, da se nadev prepeče, na vrhu pa porjavi.
Okrasimo z naštetimi sestavinami in ponudimo z zeleno solato ali kuhanim rižem!
Hranilna vrednost na osebo:
Hranilna moč 239 kcal/1000 kJ Maščlobe 13,92 g Nasičene maščobe 4.36 g Holesterol 67,15 mg Nasvet: Posebno privlačni so majhni jajčevci. Za navedeno količino vzamemo štiri majhne jajčevce in pustimo na njih peclje. Pripravimo in spečemo jih kakor po zgornjem receptu. Če je treba, čas pečenja malo skrajšamo. Namesto jajčevcev lahko uporabimo tudi velike paradižnike ali bučke.
Dober tek!
Uredništvo