Matej Tonin kot “svež” predsednik Državnega zbora ob Dnevu državnosti prvič nagovoril poslanske kolege in kolegice!

B.P.

Spomin na 25. junij 1991, ko je tedanja skupščina sprejela Temeljno ustavno listino o samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji še živi. Danes smo Slovenke in Slovenci lahko srečni, da imamo svojo državo in tlakujemo svojo pot, ki bo pot do sodobno urejene države, v kateri bo uspeh slehernega odvisna od njegove lastne prizadevnosti, s tem pa blaginja za vse, ne le za peščico izbrancev!

Ob 27. obletnici osamosvojitve Slovenije je poslanske kolege in kolegice nagovoril Matej Tonin, svež predsednik Državnega zbora!

Na slavnostni seji državnega zbora je poslanske kolege in kolegice nagovoril predsednik državnega zbora Matej Tonin in spomnil na dan, ko so Slovenke in Slovenci v ključnih trenutkih pokazali pomen enotnosti. Sicer je povdaril, da je ravno ta enotnost pomenila neke vrste srečo, saj je vodila do svobode, pravičnosti in varnosti.

Ob 21.15 osrednja proslava v središču prestolnice!

Včeraj ob 21.15 pa so v središču prestolnice osrednjo proslavo naznanile topovske salve z Ljubljanskega gradu. Govoru predsednika republike Boruta Pahorja je sledil umetniški program z naslovom Ime mi je pomlad, ki je na odru združil cca. 150 nastopajočih.

Sicer pa se Slovenke in Slovenci 25.6. spomnimo tudi po sprejetem ustavnem zakonu za izvedbo temeljne ustavne listine in Deklaracijo o neodvisnosti in začetka 10-dnevne osamosvojitvene vojne dan pozneje po slavnostni razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti.

Uredništvo