PRENOVA ZDRAVSTVENEGA DOMA LENDAVA

vir: zajem zaslona

Zdravstveni dom Lendava za svoje nemoteno delovanje nujno potrebuje dodatne prostore. Župan Lendave Janez Magyar je 21. maja 2024 podpisal sklep o začetku postopka za oddajo javnega naročila za ta gradbena dela. V prvem krogu se je prijavilo šest interesentov, vendar so po njegovih besedah cene še vedno previsoke. Kmalu načrtujejo objavo drugega kroga javnega naročila in tako interesente pozivajo k prijavi, saj gre za zelo pomembno investicijo.

Z odločbo so dobili potrjenih 1.100.000 EUR sofinancerskih sredstev. Investicija je precej večja, saj z opremo znaša več kot 4 milijone evrov. V tej fazi javnega naročila oprema ni vključena, gre zgolj za gradbena dela. Z investicijo se bo rekonstruiralo slabih 180 kvadratnih metrov obstoječih površin, zgrajen pa bo tudi prizidek.

Izvedla se bo torej dozidava in rekonstrukcija Zdravstvenega doma Lendava, ki obsega novogradnjo prizidka k obstoječi stavbi ZD Lendava, rekonstrukcijo obstoječega dela objekta, postavitev nadstreškov, ureditev okolice s parkirišči, ter ureditev komunalnih vodov in prestavitev toplovoda.

Zaenkrat v Lendavi nimajo akutnih težav povezanih s primarnim zdravstvom, Magyar pa ob tem poudarja, da je v sekundarnem zdravstvu, torej v bolnišnicah, stanje drugačno.

vir: net tv, Občina Lendava