Pobesneli migrant kradel in lomastil po ljubljanskem nakupovalnem središču

Vhod v Interspar na Viču (Vir: Facebook)

Spletna vplivnica in članica SDM Zala Klopčič je na spletu objavila elektronsko sporočilo, ki precej slikovito opisuje dogajanje. To je neposredni prepis sporočila: “Omg kaj je blo pa zdej v Intersparu Vič … Šla sva s sodelavcem na malco, prleti iz DM trgovine en migrant, si sleče majco, začne kričat, gre v spar, vzame nahrbtnik, gre ven (brez da plača), gre v restavracijo, solatni bar, vzema stvari, kriči, folk samo gleda, hvala bogu da ga je varnostnik na konc obvladal … Kam smo pršli …”

Na spletu se je pojavil tudi posnetek intenzivnega policijskega posredovanja, ki naj bi se odvilo v azilnem centru na Viču.

Na Nova24TV pogosto poročamo o negativnih posledicah nezakonitih migracij. Težo teh nekateri državljani občutijo bolj kot drugi. Težko je predvsem prebivalcem obmejnih krajev in prebivalcem krajev, kjer je nastanjeno večje število migrantov. Takšen primer je azilni dom na Viču, ki je občasno tudi prizorišče raznovrstnih političnih manifestacij Levice.

Na policijo smo poslali novinarska vprašanja o današnjem dogajanju na Viču. Tako so nam odgovorili: “V okviru varstva osebnih podatkov lahko potrdimo, da smo bili danes okoli 11.30 obveščeni o dogodku v enem izmed trgovskih centrov na območju Viča, kjer je varnostnik zalotil in zadržal osebo, ki je v trgovini izvršila tatvino artiklov, pri čemer se je osumljeni varnostniku uprl. Osumljencu, državljanu Maroka, je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost zaradi suma kaznivega dejanja tatvine. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika zoper njega vodijo tudi postopek o prekršku.”

Ž. K.

vir: Nova 24