Jeseni prihaja stranka odpisanih obrazov

vir: bobo

Karl Erjavec bi, kot je dejal, pomagal pri oblikovanju desne vlade – najprej z ustanovitvijo društva, potem pa z ustanovitvijo stranke, če “bi se pokazal interes, da so zaželeni”. Ljudje po njegovi lastni zaslugi niso pokazali navdušenja nad njegovo vrnitvijo, kar je opazil tudi sam, a za to je po njegovem mnenju odgovoren nihče drug kot (pričakovano) predsednik SDS Janez Janša.

Erjavec je napovedal novo stranko “starih obrazov”, imenovano Zbor za prihodnost Slovenije. Začela naj bi kot društvo, potem pa bi se lahko potencialno odločili za stranko, če bi ljudje pokazali interes za to. Erjavec pozablja, da so ljudje naveličani tako starih obrazov, ki doslej niso storili kaj dosti, kot njegovih do danes neizpolnjenih obljub, kot je bila tista o “pokojnini 1000 evrov”. V oči bode predvsem izbrano ime društva, ki precej spominja na Zbor za republiko, kar je verjetno izbrano načrtno.

Ali mu bo to dejansko pomagalo, je vprašanje, saj so volivci Erjavca doslej že dodobra spoznali. Naj spomnimo, da so ga v politiki že zdavnaj odpisali, saj je pokopal lastno stranko DeSUS in se neuspešno potegoval tudi za predsednika vlade, ko je želel zamenjati Janeza Janšo. Njegova stranka DeSUS je dosegla najslabši rezultat na parlamentarnih volitvah in dobila le 0,2 odstotka glasov.

Brez Janše ne gre
Kaj točno namerava, je mogoče le špekulirati, a dejstvo je, da na političnem parketu ne velja za najlojalnejšega zaveznika. Vprašljive so tudi njegove navedbe, da so ga v vrnitev prepričali tudi gospodarstveniki, kot je dejal za 24ur. Po njegovih besedah za Večer si želi odobravanje predsednika SDS, kar je mogoče razbrati iz njegovih besed, ki kažejo na užaljenost: “Ne verjamem, da si (Janez Janša op. a.) želi moje vrnitve. Če berem medije, ki jih obvladuje, tam ni nobenih prijaznih besed za mojo vrnitev. To so namerno lansirane špekulacije, očitno se moje vrnitve bojijo tako na levi kot na desni.”

Foto: BOBO

Njegove besede o “morebitnem strahu” pred lastno vrnitvijo imajo smisel, saj bi ljudi lahko skrbelo le poslušanje novih obljub, ki pa se nikoli ne bi izpolnile. Nihče, sploh pa ne upokojenci, namreč niso pozabili njegove napovedi o tisoč evrih najnižje pokojnine. Od njegove napovedi so pokojnine namreč le padale, torej se je slovenski javnosti zlagal. Ni šlo za predvolilne obljube, šlo je za laž, kajti Erjavec je dobro vedel, da tega ne more uresničiti.

Seveda se je v teh letih ob spominjanju na to laž večinoma cinično izgovarjal, češ da bi primeru, če ne bi bilo v vladah tudi DeSUS-a, pokojnine še bolj padle. Koliko zanimanja za njegovo stranko bodo ljudje pokazali, bo pokazatelj zdravega razuma ljudi, ki na nove laži in obljube tokrat zagotovo “ne bodo padli”.

vir: Tanja Brkić (Nova 24)