V PETIŠOVCIH OBELEŽILI TRADICIONALNO ANINO SREČANJE IN VAŠKI DAN

Anino srečanje in vaški dan v Petišovcih. Foto: Tomaž Galič

V soboto, 3. avgusta 2024, je v znamenju že tradicionalnega Aninega srečanja v Petišovcih, na dvorišču nekdanje osnovne šole, potekal vaški dan. Dogodek je bil namenjen predvsem druženju vaščanov in obiskovalcev.

Poleg kulturnega in zabavnega programa so darovali tudi sveto mašo v Cerkvi svete Rozalije in blagoslovili obnovljeni zvonik, za katerega je Krajevna skupnost Petišovci pridobila sofinancerska sredstva na razpisu Občine Lendava.

Anino srečanje, ki ga v Petišovcih prirejajo že od leta 2013, je posvečeno v čast kipu svete Ane, ki je najstarejši spomenik v vasi. Dogodek so Petišovčani povezali z vaškim dnevom, ki so ga skupaj organizirali Kulturno društvo Horvát József Petišovci, Turistično in okoljevarstveno društvo Petišovci, PGD Petišovci in Krajevna skupnost Petišovci. Prireditve se je udeležil tudi podžupan občine Lendava Andrej Matjašec, ki je nagovoril navzoče in jim zaželel prijetno druženje.

V kulturnem programu, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Horvat József Petišovci, so nastopili ljudski pevci iz Trimlinov in Doline, Gaberski Mantraši in Folklorna skupina folklornega društva Prekmurje Lendava. Prireditev se je nadaljevala s sveto mašo, dan pa se je zaključil ob zvokih glasbe in domači kulinariki.

vir: Občina Lendava