Moravske Toplice: Elektro Maribor potrdil smrtno nesrečo

delovna nesreča

Danes dopoldne, ob 9.40, je na območju vasi Suhi Vrh na Goričkem prišlo do hude delovne nesreče. Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je nesreča zgodila med delom na transformatorski postaji.

Po navedbah očividcev naj bi delavca, ki je bil vključen v izvajanje del, stresla elektrika. Nesreča je bila usodna, saj naj bi delavec umrl na kraju dogodka. Na kraju nesreče so bili reševalci, ki so potrdili smrt delavca, ki naj bi se ukvarjal s fasaderskimi deli.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota so takoj posredovali in s transformatorske postaje sneli poškodovanega delavca, ki so ga nato predali reševalcem. Zaradi nesreče je bila cesta v bližini popolnoma zaprta.

Podjetje Elektro Maribor je potrdilo, da je v nesreči izgubil življenje zunanji izvajalec. “Žal potrjujemo, da je danes prišlo do delovne nesreče na področju Goričkega. V nesreči ni bil udeležen naš zaposleni, temveč zunanji izvajalec,” so sporočili iz podjetja.

Preiskava vzrokov nesreče še poteka, pristojne službe pa bodo skušale čim prej razjasniti okoliščine tragičnega dogodka.

Vir: Elektro Maribor