MURSKA SOBOTA: Kilometri za življenje 2024

Murska Sobota
Murska Sobota

Mednarodna kolesarska akcija “Kilometri za življenje” ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora

V sklopu svetovnega dneva preprečevanja samomora, ki ga obeležujemo 10. septembra, se bo letos odvila mednarodna kolesarska akcija “Kilometri za življenje”. Namen te akcije je osveščanje o pomembnosti duševnega zdravja in preprečevanja samomorilnosti, ki se ga bo mogoče udeležiti med 10. septembrom in 10. oktobrom 2024.

Akcija poteka na prostem ali na sobnem kolesu, udeleženci pa so povabljeni, da beležijo prevožene kilometre, fotografije pa delijo na družbenih omrežjih z oznako #kilometrizazivljenje. Svoje kilometre lahko prijavijo tudi preko elektronske pošte ali na Facebook strani “Kilometri za življenje”.

Dogodek organizira več različnih ustanov in organizacij, ki si prizadevajo za boljšo ozaveščenost o duševnem zdravju, vključno z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), Zdravstvenim domom Gornja Radgona, Zdravstvenim domom Murska Sobota, ter številnimi drugimi lokalnimi in nacionalnimi partnerji.

S sodelovanjem v akciji “Kilometri za življenje” lahko vsak posameznik prispeva k večji ozaveščenosti o tej pomembni temi in pomaga širiti sporočilo o pomenu podpore in pomoči v boju proti samomorilnosti. Več informacij o dogodku in spremljajočih aktivnostih lahko najdete na Facebook strani “Kilometri za življenje” ali na Instagram profilu.

 

Vir: Občina Murska Sobota