Golobova vlada potrdila Kučanovo izbranko Marto Kos za kandidatko Republike Slovenije za evropsko komisarko

Ljubljana, park Sveta Evrope. Izjava predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba in podpredsednice stranke Marte Kos o sklepih digitalnega kongresa in kandidaturi za predsednico drzave. Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos.

Kateri resor bo dobila Slovenija, bo po besedah Arčona znano v sredo, ko bo predsednica komisije naznanila razrez resorjev. “Mi pričakujemo, da bomo dobili dober resor, če bo to širitev, bomo zagotovo tudi zadovoljni,” je dejal Arčon na vprašanje, ali Slovenija računa na širitveni resor. Na vprašanje Demokracije, ki se je glasilo »Zakaj se vladajoča koalicija glede izbire kandidata oziroma kandidatke za evropsko komisijo ni posvetovala z opozicijsko SDS, ki je bila zmagovalka evropskih volitev v Sloveniji? A ni to politični izključevalno?« ter »Kaj poreče na že omenjene premajhne politične izkušnje Marte Kos in njeno sporno preteklost,« pa Arčon ni odgovoril oziroma se je odgovoru izognil.

Ob tem je potrebno dodati, da je Golob sicer nekdanjo podpredsednico GS že pred predsedniškimi volitvami “vrgel čez ramena”. Sedaj pa jo je moral prosti, naj kandidira za to mesto. S tem pa bo v Bruselj poslal osebo (sestro razvpitega Kučanovega operativca Draga Kosa), ki je bližje Milanu Kučanu kot pa njemu osebno. Dvojni fiasko za Goloba osebno.

Je Fajonova politično izvisela?

“Imamo super kandidatko,” pa je danes ob prihodu na sejo vlade dejal Golob, ob tem pa dodal, da se želi o njej najprej pogovoriti s koalicijskimi partnerji. Minister za delo iz vrst Levice Luka Mesec ob prihodu na vlado kandidature Marte Kos ni želel komentirati. Zunanja ministrica Tanja Fajon iz SD, ki se jo je tudi omenjalo kot možno kandidatko, pa je ob prihodu povedala, da so se vsi, ki so jo omenjali, motili, saj je v stranki povedala, da ne želi, da se operira z njenim imenom.

Na vprašanje, ali bo stranka SD na seji vlade predlagala svojega komisarskega kandidata, je odkimala. Dodala je, da vodi zunanje ministrstvo v času članstva Slovenije v Varnostnem svetu, kar je velika odgovornost, in to delo si želi opravljati tudi naprej. Tistemu, ki bo v zadnjem trenutku reševal ugled Slovenije, pa želim veliko sreče, je še dejala Fajon.

 

vir: Demokracija