Lek in slovenske univerze okrepili sodelovanje – podporo prejemajo tudi dijaki iz Lendave

Občina Lendava

Lek že vrsto let spodbuja izobraževanje mladih in inovacije, med prejemniki njihovih štipendij pa so tudi dijaki iz Občine Lendava, kar še dodatno krepi pomen tega sodelovanja za našo lokalno skupnost. “Hvaležni smo Leku, da s svojim delovanjem podpira mlade talente, saj tako prispeva k razvoju znanja tudi v naši občini,” je ob tej priložnosti povedal župan Janez Magyar.

Dogodek, ki je združil znanstvenike in mlade talente, je poudaril pomen povezovanja akademske sfere in gospodarstva za nadaljnji razvoj znanosti. Osrednji gost večera je bil Nobelov nagrajenec za kemijo, britanski biokemik Gregory P. Winter, ki je govoril o vrednotah in povezovanju, potrebnih za prebojne inovacije.

S podpisom sporazuma med Lekom in slovenskimi univerzami se krepi sodelovanje, ki bo pripomoglo k še večji povezanosti znanosti in gospodarstva ter ustvarjanju novih priložnosti za mlade strokovnjake.

Tudi Občina Lendava se veseli nadaljnjega sodelovanja z Lekom in priložnosti, ki jih prinaša njihova naložba v novi visokotehnološki center za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil. Naložba, vredna najmanj 400 milijonov dolarjev, predstavlja največjo neposredno tujo naložbo v Sloveniji in največjo v zgodovini Leka. To bo pomembno prispevalo k razvoju lokalnega gospodarstva, ustvarjanju novih priložnosti za regijo ter podpori našim dijakom in študentom.

 

vir: Občina Lendava