Župan Janez Magyar se je udeležil svečane seje Zalske županije na Madžarskem

Občina Lendava

Na povabilo predsednika skupščine Zalske županije dr. Attila Pála se je župan Občine Lendava Janez Magyar udeležil svečane seje v Zalaegerszegu na Madžarskem. Slovesnost je s svojo prisotnostjo počastila tudi državna sekretarka za vladno komuniciranje dr. Eszter Vitályos, ter številni drugi ugledni gostje, med njimi tudi predstavniki vladnih institucij in lokalnih skupnosti ter častni občani Zalske županije.

Osrednji del prireditve je bil podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke na področju javne službe, zdravstva, socialnega varstva in izobraževanja. Med prejemniki priznanj je bila tudi gospa Ferencné Molnár, ki je bila nagrajena za svoje dolgoletno nesebično delo in strokovnost pri poučevanju ljudskih pevcev iz Kapce in Trimlinov.

Župan Janez Magyar je gospe Ferencné Molnár, ki s svojim delom pomembno prispeva k ohranjanju kulturne dediščine in zakladnice pesmi naših prednikov, v imenu Občine Lendava izrekel iskrene čestitke in ji zaželel uspešno nadaljevanje njenega dela, ki je izjemnega pomena za ohranjanje skupne kulturne identitete.

 

 

vir: Občina Lendava