Predstavitev finalistk projekta Miss Slovenije 2024 v Lendavi

Finalistke Miss Slovenije 2024. Foto: Anže Krže

Projekt Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom »Podpirajmo slovensko in povezujmo Slovenijo!«, v ospredje postavlja vrednote, kot so domoljubje, povezovanje in podpiranje lokalnih skupnosti ter vsega, kar je slovenskega. S sloganom »Sodelujmo lokalno« poudarjajo pomen sodelovanja na lokalni ravni ter podporo domačim talentom, ustvarjalcem in podjetjem, ki gradijo skupnost.

Te vrednote prepoznava tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je ob tem poudaril pomen podpore dogodkom, ki prispevajo h krepitvi lokalne skupnosti, spodbujajo povezovanje in širijo pozitivne vrednote. Občina se veseli nadaljnjega sodelovanja in podpore pri podobnih projektih tudi v prihodnje.

Podpiranje in povezovanje sta osrednji besedi, ki krasita slogan projekta Miss Slovenije. Zavedanje, da so skupaj boljši in močnejši, pa delijo tudi zvesti poslovni partnerji, ki s projektom dihajo že od samega začetka. Med njimi je tudi skupina Stroka.si, strateško-tehnološki partner projekta, ki je poskrbela za prenos dogodka v živo. Posnetek si je mogoče ogledati na njihovem YouTube kanalu.

V finalni zgodbi projekta podpirajo segmente turizma, podjetništva, kulturne in naravne dediščine, družbene odgovornosti ter povezovanje lokalne skupnosti Občine Lendava. Finalistke bodo v sodelovanju z Galerijo – Muzejem Lendava odkrivale kulturne zaklade tega čudovitega mesta, z obiskom razglednega stolpa Vinarium Lendava pa bodo imele priložnost aktivno spoznati lokalni turizem. S sodelovanjem z lokalnimi društvi bodo raziskovale tudi svet kulinarike.

Projekt Miss Slovenije spodbuja drugačnost in edinstvenost finalistk, ki so se s svojimi inovativnimi nastopi predstavile na najrazličnejše načine. Med drugim so pele, slikale, izvajale univerzalni aikido in celo vozile bagra. Zahvala podjetju Legartis, ki je posodilo bagra in začutilo zgodbo povezovanja ter skupaj z njimi podira stereotipe.

Organizatorji izbora se zahvaljujejo vsem, ki so podprli izvedbo dogodka. Hvaležni so za vso gostoljubje, ki ga ob vsakem obisku občine Lendava prejmejo. Posebna zahvala gre Termam Lendava – generalnemu gostitelju letošnje sezone, ki jim je s toplino in gostoljubnostjo odprl svoja vrata ter jih bo gostil vse do finala, ki bo 10. januarja 2025. Zahvaljujejo se tudi Turistični zvezi Lendava vabi, osebju Gledališke in koncertne dvorane Lendava, Vinogradništvu Smej in Vina Krampač ter krajevni skupnosti in gasilskemu društvu iz  Radmoženec, ki so poskrbeli za podporo pri izvedbi dogodka ter pogostitev s pravo lokalno pijačo in jedačo.

Naslovna Fotografija: Finalistke Miss Slovenije 2024: Tara Tofaj, Tjaša Žnidaršič, Abbi Sušelj, Pia Hribar, Neja Prosenjak, Nika Kuzman, Katja Omerzel, Allisa Pelko, Helena Pokeržnik, Amadea Zupan, Saša Poklukar, Lara Senica, Katja Zver, Ajda Nina Vivod.