Natečaj za izbor Vinske kraljice Lendave

Kronanje Vinske kraljice. Foto: Tomaž Galič

Lendava,  kot vinorodno območje z bogato  tradicijo vinogradništva in vinske kulture izbira z namenom in ciljem zastopanja in promocije vin lendavskega okoliša Vinsko kraljico Lendave.

Vinska kraljica Lendave je nosilka krone lendavskega vinogradništva ter poslanica turizma in kulturne dediščine na območju Lendave.  Vinska kraljica Lendave skrbi za promocijo lendavskih vin,  za pridobivanje novih simpatizerjev lendavskih vin, za razvoj vinske kulture in z njo povezane kulinarike ter za ohranjanje kulturne dediščine območja.

K sodelovanju so povabljene kandidatke s stalnim bivališčem na območju občine Lendava, v starosti od 18 do 27 let, ki imajo znanje o vinogradništvu, vinarstvu in vinski kulturi, kar dokazujejo  s poreklom iz družine, ki se že več let ukvarja z vinogradništvom. Od kandidat se pričakuje tudi aktivno znanje madžarskega jezika in  vsaj enega svetovnega jezika, komunikativnost in pripravljenost sodelovanja na prireditvah na območju občine Lendava in izven nje, z namenom promocije vin lendavskega okoliša, kulinarike  ter turističnih destinacij.

Kandidatke naj k prijavi poleg osebnih in kontaktnih podatkov priložijo kratek življenjepis s poudarkom na aktivnostih oziroma znanju iz vinogradništva, vinarstva, ter s turizmom povezanih  dejavnosti ter drugih sposobnosti za promocijo vinogradništva, vinarstva in turizma.

Fotografija kandidatke je zaželena, ni pa obvezna.

Izbor kraljice bo opravila komisija, ki jo sestavljajo predstavniki Občine Lendava in predstavniki vinogradniških društev iz območja občine Lendava. Komisija bo kandidatke povabila na predstavitev in bo  pri izboru upoštevala: splošno znanje kandidatke, poznavanje vinogradništva in vinarstva, poznavanje vinske kulture in z njo povezane kulinarike ter promocije vin, poznavanje turizma na območju Lendave, komunikativnost  ter njeno znanje madžarskega in vsaj enega svetovnega jezika.

Najprimernejša kandidatka, ki jo bo komisija izbrala za Vinsko kraljico Lendave  bo okronana dne 9. novembra 2024 na prireditvi Martinovanje  v Lendavi.

Naslov Vinske kraljice Lendave kandidatki pripada za obdobje dveh let.

Vse dodatne informacije dobijo kandidatke na naslovu Občina Lendava, na telefonu 02/577 25 00 ali email-u: [email protected].

Kandidatke naj pošljejo svoje ponudbe v zaprti ovojnici do vključno 25. oktobra 2024 na naslov: OBČINA LENDAVA, Glavna ulica 20, 9220 Lendava z oznako Prijava za izbor »Vinske kraljice Lendave – 2024 « – NE ODPIRAJ.

Vir: Občina Lendava