Za današnje nedeljsko kosilo predlagamo piščanca z metinim jogurtom. Meso piščanca vsebuje biološko visokovredne beljakovine, vitamine skupine B in nekatere zdrave, organizmu nujno potrebne, maščobne kisline ter makro in mikroelemente. Ker so beljakovine tudi protitelesa, se pomanjkanje beljakovin v hrani močno kaže v zmanjšani odpornosti organizma.
Za pripravo kosila (hranilna vrednost cca. 171 kcal/osebo) za 4 osebe potrebujemo:
- osem piščančjih stegen (kožo snememo)
- 15 ml oz. žlico tekočega medu
- 30 ml oz.dve žlici limoninega soka
- 30 ml oz. dve žlici naravnega jogurta ter
- 60 ml oz. 4 žlice sesekljane poprove mete, sol in črni poper
Piščančja stegna zarežemo in jih zložimo v skledo. Nato zmešamo med, sok limone, jogurt, sol, poper ter polovico poprove mete. Pripravljeno marinado zdevamo na meso, nato počakamo cca. 30 minut.
Pekač obložimo z aluminijasto folijo ter nanjo položimo meso. Pod zmerno vročim žarom pečemo tako dolgo, da se meso popolnoma prepeče in zlato porjavi. Kose stegen večkrat obrnemo in nato potresemo s preostalo poprovo meto.
Pripravljeno ponudimo s kuhanim in rahlo popečenim krompirjem ter paradižnikovo solato. Dober tek!
Uredništvo