K današnjemu kosilu smo vam pripravili odlično torto iz gozdnih sadežev ter mascarpone sirom.
Za pripravo cca. 20 kosov torte (premer modela torte 28 cm) potrebujemo:
- plast
- 300 g grancereale piškotov (pol navadnih , pol čokoladnih)
- 100 g masla
- 2 veliki žlici sladkorja v prahu
- žlico ruma.
Piškote zdrobite, dodate na lističe narezano maslo, skladkor v prahu in žličko ruma. Vse skupaj z rokami oblikujte v testo, ki ga nato enakomerno razdelite po pekaču. Pečite 10 minut v prej ogreti pečici na 180 C.
2. plast
- 750 g mascarpone sira,
- 1 mala kisila smetana,
- 150 g sladkorja v prahu,
- 1 želatina (instant topna v hladnem)
- 1 vanilijev sladkor
Želatino in sladkor v prahu zmešate ter dodate mascaropne siru in kisli smetani. Zmešajte z mešalnikom, vendar ne predolgo, da zmes ne bi postala preveč tekoča. Zmes prelijete na piškotno testo in postavite v hladilnik.
3. plast
- 700 g gozdnih sadežev,
- 110 g kristalnega sladkorja,
- 1 želatina (instant topna v hladnem)
To plast je priporočljivo narediti najprej, da se ohladi. Zavrete gozdne sadeže skupaj s sladkorjem. Ko se ohladi, primešate želatino, vendar pazite na grudice.
Dober tek!
Uredništvo