Kje so vladni predstavniki in koalicijski poslanci
Nekateri poslanci Državnega zbora RS, med njimi Franc Breznik, Franc Rosec, Anton Šturbej, Bojan Podkrajšek, Andrej Kosi in Jožef Jelen so poprijeli za lopate in odšli na pomoč odpravljat posledice ujme v Zg. Savinjski dolini.
Medtem, ko se je predsednik vlade Robert Golob šele včeraj zvečer vrnil z dopusta in se sestal s štabom Civilne zaščite, je opozicijski prvak Janez Janša že veliko pred tem pozval k solidarnosti in pomoči tistim, ki so jih vodne ujme najbolj prizadele.

Da urejanje vodotokov zdajšnji vladi pod vodstvom Roberta Goloba ni mar, se kaže iz dneva v dan. Vlada se je pred kratkim odrekla tudi milijonom evrov evropskih sredstev, ki jih je prejšnja vlada v okviru Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) izpogajala v Bruslju. Golobova vlada je nato junija letos sprejela sklep o zmanjšanju sredstev iz 280 na 120 milijonov evrov in Evropsko komisijo zaprosila za odobritev. Denar, namenjen urejanju hudournikov, je vlada po večini preusmerila nevladnim organizacijam na Metelkovi v Ljubljani.

Ob tem je še dodal: “Lahko zapišemo vodo v ustavo in se delamo, da smo gospodar vesolja. Vendar nas ta aroganca vedno drago stane, narava pa postavi na trda tla. Več ponižnosti in zdrave zdrave pameti nam ne bi škodilo. Občinam nujno podeliti vse potrebne pristojnosti in denar za urejanje vodotokov.”

Danes je tudi Janša prijel za lopato in se pridružil prostovoljcem na terenu, ki pomagajo odpravljati posledice naravnih ujm.
M.Z.