Smo lahko po enem letu vladanja “Marjana Šarca” zadovoljni!

Foto:fb

Minilo je eno leto, ko so volivci slabo 1/4 glasov (24,92 %) namenili stranki SDS. Toda, stranke, ki so že pred volitvami delovale v smeri “Vse, samo, da ne Janša”, so sestavile manjšinsko vlado 5+1 (LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB + Levica). Vse težave takšne sestave vlade že prihajajo na dan, razvojni potencial in boljše prihodnosti pa pričakuje vse manj Slovencev!

Premier Marjan Šarec ne želi ocenjevati dela svoje vlade

Včeraj je na svojem fb profilu premier Šarec zapisal, da dela svoje vlade ne želi ocenjevati. Pa bi moral. Vsak, ki tako odgovorno mesto prevzame, mora prepoznati premik stanja v državi. Prepoznati mora realizirano iz zastavljenega programa (beri koalicijskega sporazuma) in državljane seznaniti s storjenim, projekti v realizaciji in projekti, ki jih državljani lahko pričakujemo. Kaj je za Šarca ključno in kaj lahko sploh pričakujemo od njegove vlade?

Žal smo v samo enem letu “Marjana Šarca” priča skrhanih odnosov z vsemi sosedi, priča kaotičnemu stanju v zdravstvu (odhajanje kadra), priča afer v sodstvu (nezakonita prisluškovanja in vplivanja na sodnike in tožilce), vse večjim težavam obvladovanja nezakonitih prehodov migrantov, vse slabšemu življenju Slovenk in Slovencev, izseljevanju mladih, odhajanju izobražene delovne sile in nadomeščanju slednjih s prihodom tujcev in še bi lahko našteli. Šarec se v enem letu ni znašel, vse bolj je žaljiv in izgublja zaupanje tistih, ki so še verjeli vanj. Dlje časa bo na “stolčku”, vse večjo škodo si bo naredil in še posebej preveliko škodo bo naredil Sloveniji in njenim državljanom. Tistim, katerim potrebe bi moral najbolje poznati!

Šarec se v enem letu ni znašel, vse bolj je žaljiv in izgublja zaupanje. Se tega zaveda?

Uredništvo