Marino Kegl je prvič deležen pozornosti domače občine

Na zadnji seji mestnega sveta je svetnica Slovenske demokratske stranke Nada Kuhar podala pobudo, da mestna občina oziroma župan izrazi pisno podporo gluhemu tenisaču Marinu Keglu, ki je bil proglašen za najboljšega športnika leta 2022 med invalidi. Marino Kegl danes kot eden izmed osmih gluhih tekmovalcev na svetu prvič začenja s tekmovanji na odprtem prvenstvu Avstralije.

Župan Damjan Anželj je sledil pobudi kuharjeve in Kegla presenetil s pismom podpore, mu zaželel veliko uspeha in sreče na tekmovanju v Avstraliji ter ga povabil na obisk v kabinet župana ob njegovi vrnitvi.

Marino v Melbournu

Mestna svetnica Kuharjeva je v svoji pobudi predlagala tudi dodelitev finančne podpore, saj je Mestna občina prejemnica certifikata Občina po meri invalidov. Marino je trenutno eden večjih promotorjev občine, finančna podpora mestne občine pa bi bila gotovo dobra stimulacija za razvoj mladega uspešnega soboškega športnika.

Anželj je Kuharjevi že na seji mestnega sveta odgovoril, da v mestni občini obstajajo mehanizmi glede nagrajevanja, preko katerih se na podlagi kriterijev in pravilnikov lahko uspešne občane nagradi na več načinov. Marino Kegl do sedaj kljub izjemnim uspehom doma in na tujem podpore domače občine še ni prejel.

M.Z.