Popiješ pijačo in zastonj po razgled iz stolpa Vinarium, tako lendavski župan Magyar povabil na današnjo odprtje stolpa

Lendavski Vinarium spet odprl svoja vrata

Danes ponovno odpira svoja vrata razgledni stolp Vinarium Lendava. Tokrat malo drugače, po tem, ko je svet pretresla epidemija in zaprla vrata delovanja tudi stolpa Vinarium. Toda, lendavski župan ni miroval in je potegnil “potezo”, padla je ideja: Za občane občine Lendava prinaša danes in jutri brezplačen ogled stolpa – pogoj, popita pijača v kavarni stolpa.

Letos septembra bo stolp obeležil svojih prvih pet let obratovanja kot zgodba uspeha

Stolp bo letos v jeseni življenja obeležil svojih prvih pet let obratovanja, mnogi pa mu pripisujejo sinonim zgodbe o uspehu. Do danes si ga je namreč ogledalo že več kot 400.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in okoliških dežel.

Nove priložnosti in zgodbe po svetovni pandemiji

Stolp je lani 1. maja zabeležil rekorden dnevni obisk obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi. Upravljavci s slednjim so namreč zabeležili kar 2.121 obiskovalcev. Toda, tako kot po drugih turističnih destinacijah, je tudi Vinarium beležil izpad prihoda turistov zaradi epidemije koronavirusa in zaprtje vse od 16. marca.

Kriza pa je lahko čas za premislek o novih priložnostih, novih zgodbah. Ena takih je bila tradicionalna razstava velikonočnih pirhov štirih dežel, sicer spisana kot virtualna razstava, ki je čudovite pisanice v velikonočnem času »pripeljala« v domove na ogled kar preko spleta. Kot povedo na Občini Lendava, pa tudi po epidemiji načrtujejo posebne dogodke in ekskluzivno ponudbo za individualne goste ter manjše skupine obiskovalcev z namenom ustvarjanja novih zgodb in doživetij tako na lokaciji stolpa, kot tudi na vinsko-turistični cesti.

Stolp Vinarium bo skupaj s kavarno in kulinaričnimi hiškami od danes naprej odprt vse dni v tednu med 9.00 in 20.00. Obiskovalci bodo lahko uživali v ponudbi gostinskega lokala, nakupili spominke in obiskali informativno točko, ob stolpu v hiškah pa se bodo lahko okrepčali še z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami in vinsko kapljico, so zapisali na spletni strani občine.

Uredništvo