Vlada je imenovala predstavnike ustanovitelja v svet Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Vlada je na včerajšnji dopisni seji v svet javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala štiri predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo štirih let, in sicer od ustanovitvene seje sveta zavoda in z možnostjo ponovnega imenovanja. Imenovala je dr. Manco Grgić Renko, dr. Blaža Vurnika, Renato Zamida in dr. Marka Srako.

Dr. Manca Grgić Renko je bivša partnerica Luke Mesca, Dr. Blaž Vurnik je zgodovinar in kustos za novejšo zgodovino ter vodja kustodiatov v Mestni muzej Ljubljana, Renato Zamida je Ministrstvo za kulturo zaradi nepravilnosti razrešilo s položaja direktorice Javne agencije za knjigo, nakar je postala direktorica javnega zavoda Center Rog. Dr. Marko Sraka je svetovalec v kabnetu ministrice za kulturo Aste Vrečko.

Vlada je 19. januarja 2023 sprejela Sklep o ustanovitvi javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije, ki je začel veljati dan po objavi v Uradnem listu, to je 21. januarja 2023. Sklepa določa, da Vlada Republike Slovenije imenuje člane sveta javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije v skladu s tem sklepom v 15 dneh po uveljavitvi tega sklepa.

M.Z.