Leljak ostaja župan do konca mandata

Rezultat zadnjih volitev v Občini Radenci je Občinski svet razdelil na polovico. Osem svetnikov imajo svetniške skupine Gibanje Svoboda, Desus in SD, drugih osem pa Lista Romana Leljaka, SDS in NSi. Tako pred glasovanjem visi praktično vsak sklep občinskega sveta vedno na nitki, običajno pa je sprejet s tesno večino.

Danes je župan Roman Leljak preko socialnega omrežja napovedal, da bo v primeru odstopa osmih svetnikov, kar bi pomenilo nove volitve v občinski svet, ostal na položaju do konca mandata. “Sam ostajam župan do konca mandata. To je moj zadnji mandat. DOKONČNO. Do konca bom korektno predvsem pa delovno zaključil mandat,” je med drugim zapisal Leljak.

V zapisu Leljak navaja, da trije svetniki Gibanja Svoboda živijo celo v drugih občinah, a imajo le formalne naslove v Radencih. Njegovi nasprotniki naj bi z obstrukcijami sej, nemogočimi zahtevami in grožnjami škodovali razvoju v občini. Težko razume, da je v teh težkih časih bolj pomembna politična premoč, kot pa poplavna ogroženost in vodovodna infrastruktura, ki naj bi bila tik pred tem, da ja več ne bodo mogli uporabljati.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi bila grožnja z odstopom osmih svetnikov zelo resna in da bi se odstop lahko zgodil že pred današnjo sejo ob 18:00 uri. Dogajanje bomo spremljali in o morebitnem odstopu svetnikov in dogajanju na sami seji poročali.

M.Z.