Bo jutri Karel Erjavec “odletel” iz mesta obrambnega ministra?

Foto :Insajder

Jutri bo Državni zbor RS obravnaval interpelacijo zoper Karla Erjavca. Vložila ga je stranka SDS, podprli pa naj bi jo še vsaj v stranki NSi in SNS. Zadnja dogajanja v DZ in trenja (predvsem sta si v lase večkrat skočili stranki Levica in SD) lahko “zraven potegnejo” še kakšen poslanski glas. Še posebej pa, če bi bilo glasovanje tajno.

Zloraba obveščevalno varnostne službe pri razrešitvi brigadirja Mihe Škerbinca, kršenje zakonodaje ter domnevno laganje

SDS je interpelacijo zoper obrambnega ministra Karla Erjavca vložila zaradi očitkov o zlorabi obveščevalno varnostne službe pri razrešitvi brigadirja Mihe Škerbinca, saj, da je prišlo pri tem prišlo do kršitev zakonodaje. Glede na prve izsledke KNOVS (Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb) pa je glede nočnega streljanja na Počku vse več indicev, da je minister zavajal in lagal.

Ovadbo vložil še sindikat vojske

Zaradi domnevnih kršitev sindikalnih pravic, zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi, pa je ovadbo zoper Erjavca včeraj vložil še sindikat vojske in njen predsednik Gvido Novak. Slednji je vložil še zasebno tožbo, Erjavcu pa v tej očita razžalitve, žaljive obdolžitve in samovoljnost.

Kako vroče bo jutri za Erjavca ter koalicijo, ki si ob podprtih dokazih (Knovs) ne sme zatiskati oči, bo znano že jutri. Sicer pa je Erjavec jasen. V kolikor padem jaz, pade tudi koalicija in prihajajo predčasne volitve!

Uredništvo