Bo Miro Cerar klonil in priznal korupcijo pri poslu z maketo 2 TIR?

Vir:Pixabay

Kot kaže, je bil ravno bivši premier Miro Cerar ključna oseba, ki je za agencijo Futura organizirala prirejen razpis. Slednja mu je namreč v kabinet poslala predračun, ki sta ga nato članici SMC, zaposleni na direkciji za infrastrukturo, bili dolžni “sfrizirati”.

Projekt začrtan tako, da so bili najprej znani finančni zneski!

Po oddaji Tarča je vse bolj jasno, da je bil projekt začrtan tako, da so bili najprej “priznani” zneski, na katere so se pozneje prirejale postavke in še te napihnjene do skrajnosti. Odpira se seveda vprašanje ali so služili “SMC” prijatelji ali je šlo poleg dobrih zaslužkov slednjih preko projekta “maketa” še za financiranje stranke SMC za potrebe parlamentarnih volitev.

Spomnimo, da je sama maketa stala 133 tisoč evrov, pri nekaterih ponudnikih pa so stroške izdelave ocenili od 11.000 do 16.000 EUR. Po ocenah enega izmed strokovnjakov, ki je izdelal že mnogo maket na precej višji in zahtevnejši ravni, pa je projekt oceni na 30.000 EUR pa še dobro bi zaslužil.

Kot kaže, pa se iz preveč zapletenega klobčiča Cerar več ne bo rešil, pa čeprav je že žrtvoval Lebna, da bi obvaroval sebe in stranko. V oddaji Tarča je namreč poslanec SDS Žan Mahnič vodjo preiskovalne parlamentarne komisije Möderndorferja pozval, naj parlamentarno preiskavo domnevno nezakonitega financiranja stranke SDS razširi še na stranki SMC in SD. Prvo zaradi posla z maketo, drugo pa zaradi poslov ministrstva za delo in ministrstva za kmetijstvo z agencijama Futura in Pristop. Pri zadnji je šlo za sredstva večja od 1 MIO EUR!

Bo Miro Cerar, predsednik stranke SMC in sedanji zunanji minister zdržal ali klonil pod pritiski?

Uredništvo