Bosta šla oba?

Po navedbah Bojana Požarja naj bi Vesna Vuković (sicer piarovka Gibanja Svoboda), Petra Škofic (vodja Golobovega kabineta) ter minister za finance Klemen Boštjančič, na neformalni sestanek povabili ministra za zdravje in podpredsednika vlade Danijela Bešiča Loredana. Od njega naj bi zahtevali, da se znebi Aleša Šabedra (v. d. direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu), ker Golobovi vladi javnomnenjsko dela škodo.

Minister Loredan naj bi se temu uprl in celo zagrozil, da mora Aleš Šabeder ostati, sicer gre on. Po vladnih hodnikih naj bi se že širile govorice, da Bešič Loredan po novem letu odstopa.

Zahteve po odhodu Aleša Šabedra naj bi bile predvsem zaradi osebnega maščevanja, saj je kot minister za zdravje v vladi Marjana Šarca nasprotoval spornim poslom tedanjega državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, ki zdaj prav tako sodi v ožji krog najnovejših Golobovih zaupnikov. Šabeder se je po Šarčevem metu puške v koruzo na nek način pridružil novi vladi Janeza Janše in dobil službo na Pošti Slovenije ter postal predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije.

Ugotovitve Požarja torej več kot potrjujejo šibke lastnosti Roberta Goloba, ki kot razvajen otrok uveljavlja svoj prav. Poleg tega želi ugajati tistim, ki jih moti prav vse, kar “ima vonj po Janši”.

M.Z.