Bo padel Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec?

Foto:fb;D.Č

Postaja vse bolj vroče pri imenovanju Damirja Črnčeca, državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu Marjana Šarca, bivšega direktorja SOVE. Premier je pozvan, da razreši Črnčeca in sicer je peticijo v zadnjih dneh podpisalo več kot tri tisoč ljudi. Odmeva stališče dekanje Vesne Leskovšek (ljubljanska fakulteta za socialno delo)!

Ksenofob, nestrpnež in promotor sovražnega govora, so zapisali v peticiji!

Damir Črnčec je predlagateljem, ki pozivajo Šarca, da Črnčeca razreši, prepoznan, kot ksenofob, nestrpnež in promotor sovražnega govora. Mnenje o tem, da je prepoznano preko “besednjaka”, ki ga je širil preko svojega Twitterja, kjer je izražal mnenje glede težav, ki so se pojavile z migranti na območju Slovenije in Evrope. Predvsem odmeva stališče dekanje ljubljanske fakultete za socialno delo Leskovškove in sicer: “Njegove izjave kažejo na to, kaj misli in kakšen je njegov odnos do sveta. Ne moremo se pretvarjati, da lahko v zasebnem življenju podpihujemo sovraštvo, ko pa pridemo v službo, pa se pri nas oblikujejo in začnejo delovati strokovno nevtralna stališča.” Tako so zapisali na portalu https://siol.net.

Sicer pa je znano, da je doktor politoloških znanosti, Damir Črnčec bil v prvem mandatu Janševe vlade (3. 12. 2004 – 21. 11. 2008) direktor Obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo. To funkcijo je nadaljeval tudi v času vlade Boruta Pahorja. Ko je Janša sestavil vlado še v drugo (10. 2. 2012 – 20. 3. 2013), ga je imenoval za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova).

Je morda napad na Črnčeca strah, da kakšna občutljiva informacija Šarčeve koalicije 5+1 uide na “onostran”? Ali gre le za jok določenih obrazov, ki si še vedno jemljejo pravico po sestavljanju vlade! Prvak Janez Janša ga je namreč že zdavnaj prepoznal za  “podtaknjenca”!

Uredništvo