Gre za dejanje solidarnosti, ki je obenem sporočilo upanja

V Centru za zaščito in reševanje Lendava je včeraj potekala predaja gasilskega vozila za izvajanje sanacijskih del, potrebnih zaradi odpravljanja posledic poplav, ki so se zgodile na območju občine Rečica ob Savinji. Gasilsko vozilo sta predsedniku PGD Rečica ob Savinji Jožetu Lenku predala podpredsednik PGD Lendava Leon Novak in župan Občine Lendava Janez Magyar.

Delovno vozilo N3 je v osnovi namenjeno izvajanju nujnih sanacijskih nalog po poplavah, poleg tega pa predstavlja tudi globoko simbolično dejanje, ki poudarja močno povezanost gasilskih društev v času naravnih katastrof ter nudi varnost občanom na tem območju.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob tem poudaril pomen sodelovanja in enotnosti med gasilskimi društvi: “To ni le prenos vozila, to je prenos moči, enotnosti in človečnosti. Naša občina stoji ob strani PGD Rečica ob Savinji v teh težkih trenutkih. Obenem se zavedamo izjemno velike naravne katastrofe, ki je prizadela to območje, in smo lahko ponosni, da jim lahko na ta način pomagamo.”

PGD Rečica ob Savinji se sooča z obnovitvenimi deli po uničujočih poplavah in gasilsko vozilo bo v sklopu sanacije v veliko pomoč. Včerajšnji dogodek obenem poudarja, da smo ljudje pripravljeni narediti vse, kar je v naši moči, da pomagamo našim lokalnim skupnostim v času nesreč. “To dejanje humanitarne solidarnosti je sporočilo upanja in enotnosti, ki nas združuje v času krize,” so na spletni strani Občine Lendava zapisali v izjavi za javnost.

Župan Janez Magyar je posebej za naš portal dejal, da državna pomoč prihaja veliko prepočasi, zato se je osebno odločil, da lendavska občina pomaga tistim, ki so jih poplave najbolj prizadele. Tudi v lendavski občini so bila nekatera naselja poplavljena, a posledic le-teh niti približno ni mogoče primerjati z okoliščinami v Savinjski dolini. Zaradi tega je ta gesta še toliko bolj močna in bi lahko bila spodbuda vsem ostalim slovenskim občinam.

M.Z.