Američani spoznavajo, da jim gre vsak dan slabše

Po poročanju STA sta glavna kandidata za predsednika ZDA, trenutni predsednik Joe Biden in nekdanji Donald Trump, sta v anketi časnika New York Times in kolidža Siena povsem izenačena. Vsak izmed kandidatov bi v primeru, da bi bile predsedniške volitve danes, prejel po 43 odstotkov glasov registriranih volivcev. Okrog 14 odstotkov se jih še ne more opredeliti.

Nekateri politični analitiki so mnenja, da rezultat ankete ni presenečenje, saj Američani počasi spoznavajo, da jim gre iz dneva v dan slabše.

Tramp med republikanskimi predsedniškimi kandidati krepko vodi pred guvernerjem Floride Ronom DeSantisom (za 35%), kar pa seveda Demokrate zelo moti. Zaradi vsega zapisanega Trampu nalagajo vedno nove preiskave in obtožbe.

Preiskave pa v ameriškem predstavniškem domu potekalo tudi proti Bidnu in njegovemu sinu, ki naj bi prejemal denar iz tujine (Rusija, Kitajska, Ukrajina) v času, ko je bil Joe Biden ameriški podpredsednik. Ravno včeraj je potekalo zaslišanje pomembne priče v predstavniškem domu v zvezi z zlorabo povezav takratnega podpredsednika Bidna, ki naj bi preko zvez pomagal sinu do finančnih virov v Rusiji, na Kitajskem in v Ukrajini. Analitiki so mnenja, da utegne na rezultat ankete vplivati tudi trenutno dogajanje v predstavniškem domu.

M.Z.