Na včerajšnji seji Ustavnega sodišča je potekala razprava o naravi zakonske zveze in tem, kdo lahko in kdo ne more posvojiti otrok.

Iniciativa za družino in pravice otrok ter Koalicija za otroke gre sta v času seje organizirali protest, na katerem so prisotni pozvali ustavno sodišče k upoštevanju civilne sfere in izključitvi dveh ustavnih sodnikov.

Odločitev Ustavnega sodišča bo izjemnega pomena, saj se odloča o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v homoseksualna in druga razmerja LGBT.

Zbralo se je okoli 300 zagovornikov tradicionalne družine, ki so zahtevali vključitev civilnih gibanj v razpravo o zakonski in partnerski zvezi ter izključitev sodnikov dr. Katje Šugman Stubbs in dr. Roka Čeferina iz odločanja o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v istospolna razmerja. Dr. Katja Šugman Stubbs in brat Roka Čeferina Aleksander Čeferin sta namreč sodelovala v referendumski kampanji proti pravici otroka do mame in očeta na strani lobija LGBTQ. S tega vidika ne moreta odločati nepristransko.

Na protestu so izpostavili naslednje:

  • Otrok potrebuje mamo in očeta in ima pravico do obeh.
  • Država otroku nima pravice vzeti moške ali ženske vzgojne in razvojne dimenzije.
  • Ustavno sodišče nima etične pravice razveljaviti večinske odločitve ljudstva na treh družinskih referendumih, na katerih je izjemno število 1.085.275 ljudi odločilo, da otrok potrebuje mamo in očeta.
  • Ustavno sodišče je s tem, ko je dvakrat dovolilo družinski referendum, potrdilo, da zakonska zveza žene in moža ni protiustavna.
  • Zakonska zveza žene in moža je tisočletna naravna zveza in prostor za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka, zato ne more biti protiustavna.
  • Ukinitev zakonske zveze žene in moža bi kršila Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki v 16. členu izrecno določa: “Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnih koli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino.”
  • Smo mame in očetje, ne starš 1 in starš 2.
  • Ustavno sodniki bodo z ukinitvijo zakonske zveze v Družinskem zakoniku vzpostavili pravno podlago za spreminjanje programov v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter univerzah. Povzročili bodo indoktrinacijo otrok, da spremenijo svoj spol in spolno usmerjenost. Smo proti vsiljevanju ideologije LGBTQIA+ otrokom v šolah. Tako indoktrinirani otroci si bodo s hormonskimi terapijami in kirurškimi posegi in brez soglasja staršev trajno poškodovali svoje zdravje.
  • Moški in ženski spol sta naravno, biološko in duševno bogastvo, ki se čudovito dopolnjujeta in ohranjata naš narod in človeško vrsto. Ni drugih spolov. 10. Z ukinitvijo zakonske zveze žene in moža in uvedbo posvojitev otrok se odprejo vrata za uvedbo trgovine z otroki prek t. i. nadomestnega materinstva ter umetne oploditve otrok brez očeta.

Kakšna in kdaj bo znana odločitev sodišča v zvezi z obliko definicije družine trenutno še nimamo podatkov. Dejstvo pa je, da je tradicionalna družina zopet na udaru.

M. Z.