Dober predlog pomurskega poslanca Janeza Magyara

V Državnem zboru so včeraj obravnavali predlog Slovenske demokratske stranke za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi. Koalicija ga zavrnila, iz razprave pa smo izluščili dober predlog pomurskega poslanca Janeza Magyara, ki vladi predlaga, da namesto širjenja števila ministrstev in posledično povečevanja stroškov raje ta sredstva nameni kmetom kot pomoč pri nabavi goriva.

“Smo že v času žetve, zato sem danes na temo uvajanja novih ministrstev Vlada Republike Slovenije predlagal, da najprej pomaga kmetijskemu gospodarstvu s smiselno regulacijo goriv. Kot primer dobre prakse sem navajal sosednji državi Hrvaško in Madžarsko. Na Hrvaškem poznajo tako imenovani Plavi dizel, ki znaša 1,26€,na Madžarskem pa je cena 1 litra 1,20€. Z višanjem goriva se bo posledično dodatno višala tudi cena prehrane!” je povedal Magyar.

Predlog je naslovil tudi na Klub pomurskih poslancev in jih prosil za podporo. Predlog, v kolikor bi ga vlada podprla, bi kmetom znižal stroške, kar bi posledično pozitivno vplivalo na ohranjanje cen hrane.

M. Z.