Tudi pred pomurskimi upravnimi enotami v času uradnih ur poteka zbiranje podpisov podpore za razpis referenduma proti trem škodljivim zakonom, ki jih je po hitrem postopku sprejela aktualna koalicija. Gre za pritlehen način prevzema nacionalne televizijske hiše?

Aktualna koalicija stran Gibanje Svoboda, SD in Levica z novim zakonom želi predčasno zamenjati dosedanje člane Programskega sveta in Nadzornega sveta RTV Slovenije, s čemer bi takoj prevzeli upravljanje RTV Slovenija in si s tem podredili javni zavod RTV Slovenija. V naslednjem koraku bi na podlagi sprejetega zakona v sestavo upravnih organov imenovali člane “nevladnih” organizacij, ki so jim pomagale pri izvajanju predvolilne kampanje.

Tako bi veliko moč odločanja na RTV dobili Nika Kovač, Tea Jarc, Jaša Jenull in podobni.

Uvedbo škodljivega zakona o RTV skušajo zaustaviti v Slovenski demokratski stranki, kjer si v tem trenutku prizadevajo zbrati 40 tisoč podpisov za razpis referenduma. Obrazce za podpise podpore zainteresirani lahko dobijo na stojnicah ali spletu, lahko pa podpise oddate tudi preko spleta s pomočjo digitalnega potrdila. Izpolnjene obrazce, ki jih podpišete vpričo uradne osebe na krajevnem uradu ali upravni enoti, lahko oddate na stojnicah ali pa jih pošljete na naslov Slovenska demokratska stranka, Trstenjakova 8, Ljubljana.

Stojnica v Lendavi (foto: J.M.)

M.Z.