Urša Bogataj je osvojila zlato medaljo, slovenski uspeh pa je z bronom dopolnila Nika Križnar. Srebro je dobila Nemka Katharina Althaus.

Prvič v zgodovini je Slovenija dobila dve olimpijski medalji na isti tekmi. Urša Bogataj je odlično formo potrdila s “tekmo tekem” in osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah. To je prva zlata olimpijska medalja za ženske smučarske skoke nasploh, obenem prva na letošnjih igrah. Za Tino Maze je Urša Bogataj postala druga slovenska zimska športnica z zlato olimpijsko kolajno.

Bogatajeva je že na treningih pokazala nadaljevanje odlične forme, saj sta z Niko Križnar bili najboljši že v poskusni seriji. V prvi seriji je za 3,1 točke zaostala za nemko Katharino Althaus, tretje mesto je zasedla Nika Križnar, četrto pa Ema Klinec.

V drugim skokom (100m) je izničila prednost Althausove in, ki je s 94m v drugi seriji pokvarila izhodišče s prve serije. Nika Križnar je z 99,5m v drugi seriji ohranila tretje mesto in Sloveniji priborila še drugo medaljo. Uspeh Bogatajeve in Križnarjeve sta dopolnili sta dopolnili Ema Klinec s petim mestom in Špela Rogelj z devetim mestom.

C. U.