Bo UE Gornja Radgona današnjo Radensko, Zdravilišče Radenci in vrelce po 25 letih pravdanja vrnila denacionalizacijskemu upravičencu?

Foto:fb

Rudolf Hoehn Šarič je kar 16 let na slovenskih sodiščih dokazoval, da ima slovenske korenine (beri, da je v času odvzema premoženja bil Slovenski državljan) in jih dokazal. S tem je dobil temelj, da se mu nekoč odvzeto lastništvo v rokah njegovih dedičev vrne (ali izplača). Začetek postopka z zahtevo sega v leto 1991, ko je Šaričeva zahteva bila objavljena v UL RS št. 27/91.

UE Gornja Radgona dokončno odločila upravičenost odvzetega premoženja!

Upravna enota Gornja Radgona je lani oktobra po 25 letih izdala začasno odločbo, na podlagi katere je Rudolf Hoehn Šarič že dobil izplačan del odškodnine odvzetega premoženja. Na podlagi zapisanega na spletnem portalu 24ur. com, je oktobra lani UE G. Radgona upravičencu vrnila za kar 139.000 EUR odškodnine v obliki obveznic in sicer za kmetijska zemljišča na Kapeli in Radencih.

Toda, ključno premoženje, ki jo Šarič v svojem zahtevku pričakuje, znaša skupno kar 100 MIO EUR. Gre za premoženje v blagovni znamki Radenske, Hotelskega kompleksa zdravilišča Radenci in premoženja v vrelcih. O tem zahtevku naj bi v kratkem odločila UE G. Radgona. Kako?

Sicer pa naj bi z gospodom Šaričem v stik že stopil župan Občine Radenci Roman Leljak, ki pričakuje, da bi se upravičenec delu kompleksa okrog sedanjega bazena odpovedal v korist občank in občanov. 

Uredništvo