Pred meseci je bil drugačnega mnenja

Včeraj ob 19:00 uri je v dvorani Gostilne pri Studencu v Nedelici potekal pogovorni večer, v katerem sta poleg moderatorke, sicer voditeljice oddaje Signal na Nova24TV, Zali Tomašič sodelovala še župan Občine Turnišče Borut Horvat in voditelj nadvse priljubljene oddaje “Kdo vam laže” Boris Tomašič.

Boris Tomašič, Zala Tomašič, Borut Horvat
(foto: M.Z.)

Po uvodnem nagovoru Zale Tomašič, v katerem je orisala trenutno družbeno situacijo, je zbrane nagovoril tudi turniški župan, ki je bil precej kritičen do ukrepov vlade Roberta Goloba na področju lokalnih skupnosti. Krčenje finančnih sredstev je preseglo vse meje, saj določene občine praktično ne zmorejo več pokrivati tekočih transferjev in o investicijah v boljše bivanjske pogoje občanov niti ne upajo več razmišljati.

(foto: M.Z.)

Boris Tomašič je prisotne presenetil z izjavo, da pa je o eni stvari v zvezi z Roertom Golobom spremenil mnenje. Pred meseci je bil namreč mnenja, da je potrebno aktualni vladi koalicijskih strank SS (Stranka Svoboda), SD (Socialni demokrati) in Levica dati čas, da izvedejo nameravane reforme in da bodo ljudje videli in na lastni koži občutili posledice dela te, po njegovem mnenju, skrajno nesposobne in najslabše vlade v vsej zgodovini Slovenije. Tomašič sedaj pravi, da si je premislil. “Temu je potrebno narediti konec”, je dejal in med drugim kot razlog navedel skrajno aroganten odnos Roberta Goloba do zdravnikov, kmetov in drugih stavkajočih skupin.

Kot višek vsega pa ocenjuje zastraševanje tistih, ki bodo šli na današnji vseslovenski protest proti vladi Roberta Goloba, ki ga danes ob 17.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani organizira Slovenska demokratska stranka.

(foto: M.Z.)

M.Z.