Danes je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec pred spomenikom duhovniku, domoljubu in narodnemu buditelju Jožefu Kleklu starejšemu.

Pahorju in vsem prisotnim je dobrodošlico najprej izrekla županja Občine Črenšovci Vera Merkoja, ki se je Pahorju zahvalila za že deseti obisk Črenšovec v dveh njegovih mandatih. Ob tej priložnosti je županja podelila nagrado zlatemu maturantu Vidu Kramarju.

Županja Vera Markoja (foto:M.Z.)

Zbrane je nagovoril tudi poslanec v Državnem zboru RS, domačin Jožef Horvat, ki je bil pobudnik za uvedbo praznikaOb tej priložnosti je v nagovoru poudaril, da enotni in združeni dosežemo vse. Ob citiranju Klekla in Gregorčiča je osvetlil pomen dogodkov na Pariški mirovni konferenci. Ob zaključku je izrazil željo po realizaciji vseh začrtanih projektov v Pomurju ne glede na dvig stroškov realizacije in vsem prisotnim čestital ob prazniku.

Poslanec DZ RS Jožef Horvat (foto:M.Z.)

V kulturnem programu je nastopil Oktet Belmura, državno himno pa je odigral trobilni kvintet Orkestra slovenske policije. Zbrane je na prizorišče osrednje proslave pospremila Godba Odranci.

Oktet Belmura (foto: M.Z.)

Praznovanje so nadaljevali v športnem parku Črenšovci, kjer je potekala osrednja proslava ob državnem prazniku Združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Godba Odranci (foto: M.Z.)

M.Z.