Borut Pahor v predsedniško kandidaturo kot neodvisen kandidat

Sedanji predsednik RS Borut Pahor se je odločil. V ponovno predsedniško kandidaturo se bo tokrat podal kot neodvisen kandidat, kar pomeni, da bo podporo h kandidaturi iskal pri najmanj 5.000 volivcih. Po njegovih besedah se je tako odločil predvsem zato, ker je v svojem sedanjem mandatu bil resnično neodvisen predsednik.

Podporo bo poiskal tudi v stranki, katere član je, v SD!

Pahor bo seveda podporo poiskal tudi v svoji bazi (stranki SD), katero je vodil kar 15 let, v boj za ponovno izvolitev pa se bo podal z že uveljavljenim sloganom “Skupaj”. Ta je po njegovem prepričanju še vedno zelo aktualen za RS, kar je podkrepil s svojim dosedanjim delom nevmešavanja v dnevno aktualno politiko. Izpostavil pa je svojo pomembno delovanje z oglašanjem takrat, ko je verjel, da bo s svojo besedo pomagal k rešitvi določenega problema. Pahor se svoje prednosti kot aktualni predsednik zaveda, kljub temu pa ga je mogoče “v kampanji” (ki uradno še ni stekla) zaznati skoraj ves mandat, še posebej pa njegovo intenziviranje obiskov, udeležb na številnih dogodkih in zelo odmeven pohod iz prekmurskaga Goričkega v primorski Piran – s točno znanim ciljem, biti med ljudmi in pridobiti njihov glas.

Naj spomnimo, da se je s svojim toplim, dostopnim in včasih zmerno šaljivim pristopom popolnoma “odprl” potencialnim volivcem, kar mu je zagotovo prineslo zmago proti takrat aktualnemu predsedniku Türku. Pahor sedaj to vlogo samo še krepi in to neposredno med ljudmi.

Levica (ki jo povezuje Milan Kučan) z vsemi topovi nad Pahorja!

V zadnjih nekaj mesecih se je izkristaliziralo, da nekateri “stari” politični liderji Pahorja želijo “potegniti” v drugi krog. Tako naj bi sam Milan Kučan poskrbel, da se poleg Marjana Šareca (Kamniškega župana) in spretnega “koketiranja” s predsednico stranke NSI Ljudmilo Novak sedaj potihoma preverja ali bo v kandidaturo “potisnjen” še prepoznavni voditelj TV oddaje Odmevi, Slavko Bobovnik. Po virih Požareporta se je Bobovnik že preveril v anketi javnega mnenja agencije Episcenter in bi mu naj kazalo dobro. Ali se bo Bobovnik za kandidaturo odločil in ali bo ravno on “prvi” kandidat stranke SMC (ki uradno svojega kandidata še ni “obelodanila”), bomo poročali v prihodnje.

Je pa od včeraj naprej uradno kandidaturo oddal tudi Milan Jazbec, sedanji veleposlanik v Skopju, aktualnega predsednika pa bi izzvali še znani dramatik, pesnik, režiser in igralec Andrej Rozman Roza ter Luj Šprohar v. d. predsednika zunajparlamentarne LDS. Potencialni kandidati pa še vedno ostajajo Damjan Murko, Dominik Kozarič, Žiga Papež ter Zmago Jelinčič Plemeniti. Morebitno vložitev (ali najavo) kandidature predsedniškega kandidata stranke SDS še čakamo.

Uredništvo