Pred 33 leti mu je pomlad prinesla novo državo, letos sina

“Na današnji dan, ko slavimo Gregorjevo in simbolni začetek pomladi, mi je ta ob 6. uri in 11 minut prižgala luč in poklonila prvorojenca Franca Breznika ml.,” je sporočil poslanec SDS Franc Breznik. 

53-letni poslanec Franc Breznik je danes zjutraj, na Gregorjevo, ki simbolizira začetek pomladi, postal očka. Rodil se mu je namreč prvorojenec Franc Breznik mlajši. Ob tem mu je spomin pobegnil 33 let nazaj v preteklost, ko mu je spomladanski čas prinesel še eno rojstvo – samostojne države Slovenije.

Njegov sin se je rodil ob 6. uri in 11 minut. Mamica Suzana se po njegovih besedah počuti odlično, oče Franc starejši pa je po neprespani noči utrujen. “Hvala nekomu tam zgoraj! Bog živi Slovenijo!” je zaključil svojo misel.

Breznik je bil izvoljen v volilnem okraju Lenart. Rojen je 23. julija 1970 v Mariboru, po osnovni šoli v domačem kraju šolanje nadaljeval na elektrotehnični šoli v Mariboru. Na Univerzi v Mariboru je diplomiral iz elektronike, na fakulteti za komercialne in poslovne vede pa končal študij ekonomije. Trenutno zaključuje podiplomski magistrski študij na Evropski pravni fakulteti Nove univerze in je kandidat SDS za evropskega poslanca.

Nova24tv.si