Budnica z godbo na pihala za lepšo prihodnost delavcev?

Vir:Pixabay
Letošnje leto je priložnost, da prvi maj ne bo samo spomin na leto 1886, ko so delavci protestirali in zahtevali več pravic ampak priložnsot, da v Sloveniji delavce spet začnemo spoštovati. Kako? S parlamentarnimi volitvami in priložnostjo, da se spet vzpostavi pošten odnosom do tistih, ki skupaj soustvarjajo uspeh v podjetništvu.
V podjetništvu do preživetja tudi z 12 do 14 urami dela na dan!
Zdi se, da je v Repiubliki Sloveniji vse bolj tako, kot je bilo pred 132 leti. Vse več zahtev delodajalcev, vse več preživetega časa na delovnem mestu in “kompenzacija” ur, da bodo stroški za delodajalca čim nižji. Pa pe kakšno soboto in nedeljo! Bo spet počilo, bo potrebna kakšna žrtev v izgredih, da bomo šli po poti pravičnejše delitve ustvarjenega dohodka ter večjega spoštovanja ali pa je potrebno vodenje prepustiti tistim, ki so že pokazali, kako se vodi država!
Slovenija ima svojo priložnost za lepšo prihodnost, ima priložnost, da bodo tudi Slovenke in Slovenci živeli bolje. Ali bo to jutri, je odvisno samo od nas. Zato naj zaigra jutranja budnica in naj rdeči nageljni krasijo sleherno oblačilo delavca v povorki za lepši jutri!
Uredništvo