Čakamo vas! Naše potrpljenje počasi usiha! Tako na včerajšnjih protestih pod taktirko Jaše Jenulla in Teje Jarc

Jenull bi rad, da Vlada RS pade (fb)

Čakamo vas! Naše potrpljenje počasi usiha! Tako je včeraj na Prešernovem trgu preko razvitega transparenta vladi sporočala še vztrajajoča skupina protivladnih protestov

Teja Jarc iz Sindikata Mladi plus in Jaša Jenull sta tista, ki še vztrajata, da je Vlado RS potrebno “odnesti”.

Po vrnitvi s počitnic začeli z izvajanjem represije, s katero si želijo podrediti vse družbene podsisteme, vključno s policijo, tako Jarčeva

“Že od nastopa te vlade smo priča avtokraciji, zlorabi oblasti, podrejanju vseh funkcij, političnemu kadrovanju, pritiskom na medije in ustrahovanju vseh, ki nasprotujemo razkroju demokracije,” je še sporočala Jarčeva.

Jaša Jenull pa da spoštujejo delo policije in izpostavi “prevrate na Nacionalnem preiskovalnem uradu” (NPU)

“Policistom, kriminalistom, tožilcem in sodnikom želimo omogočiti, da svoje delo opravljajo neodvisno, zato zahtevamo, da ministri odstopijo.”, še Jenull.

Spomnimo, da je Jarčeva spodbujala k protestom in rušenju vlade že po nekaj dneh, ko je ta začela s svojim delom. Jarčeva pa ni od včeraj, ko je bila na funkciji predsednice Mladinskega sveta Slovenije je kapnilo nakazilo razvpitega milijarderja Georga Sorosa, ki ga je pod pretvezo spodbujanja participacije mladih na evropskih volitvah 2014 pokurila kar za promocijo Tanje Fajon in Iva Vajgla. Kaj je sledilo? Mesto asistentke pri Vajglu v Bruslju! Vse jasno!

“Ta petek se rabi udarniška ekipa 50 hrabrih pedalarjev za stopnjevanje pritiskov (na pedala)! Dobimo se ob 16:00 na Kongresnem trgu. Na svojem ljubljanskem maratonu bomo pred začetkom protestov obiskali vse sedeže koalicijskih strank in jim na takšne in drugačne ustvarjalne načine predajali sporočila ljudstva,” pa je v času epidemije konec maja pozival Jenull, sicer sin državnega tožilca Hinka Jenulla in mame Jožke Hegler, bivše direktorice Občine Ljubljana, še prej direktorice Stanovanjskega sklada Ljubljana.

Uredništvo