Čas je, da mlade generacije prevzamejo svoj del odgovornosti, tako Dominik Štrakl, novi predsednik SDM!

Foto: Zajem ekrana

Novi predsednik SDM Dominik Štrakl je ob 20. kongresu Slovenske demokratske mladine (SDM) jasen, da ne vidi prihodnosti, ki si jo mladi zamišljajo, če je ne bodo aktivno soustvarjali.

Na 20. kongresu Slovenske demokratske mladine je bila sprejeta tudi resolucija »Odločno naprej,« v kateri je SDM izkazal podporo 14. vladi RS in izpostavil mladinsko stanovanjsko problematiko. Kot so zapisali v Resoluciji: »Zavedamo se, da so bili mladi pod prejšnjimi vladami v veliki meri zoperstavljeni in na področju mladinske problematike ni bilo narejenih znatnih sprememb v pozitivno smer.

Dominik Štrakl

“Potrebno bo storiti še marsikaj, da bomo imeli domovino, v kateri bomo lahko do popolnosti razvili svoje zmogljivosti. SDM je v preteklosti že pomagal krojiti usodo naroda. Spomnimo se zgodovinske pobude za plebiscit, ki jo je leta 1990, dala SDM.

May be an image of 1 oseba

Slovenska demokratska mladina je slovenska mladinska politična organizacija, ki je podmladek Slovenske demokratske stranke. SDM je bila ustanovljena 31. oktobra 1989 kot prva demokratična politična organizacija mladih v Sloveniji. Trenutno v okviru SDS združuje več kot 3000 članov v starosti od 15 do 30 let.

Uredništvo