Čas je za očiščenje telesa

Če ste med tistimi, ki so se za Velikonočne praznike spozabili in jedli preveč, je čas, da telo spet spravite v ravnovesje. Jetra in želodec, ki sta pri tem najbolj obremenjena organa, vam bosta še kako hvaležna, sami pa se boste spet počutili odlično.

Za začetek “odreagirajte” tako, da popijete nekaj več vode, ki bo pospešila presnovo in pomagala vašim jetrom pri čiščenju in razstrupljanju telesa. Nekaj zmerne telesne aktivnosti vam bo pri procesu presnove samo še bolj pomagala. V kolikor imate težavo s pitjem  večjih količin vode, poskusite v le to stisniti polovico limone ali se odločite za zeleni ali koprivin čaj.

Pri izbiri hrane se odločite za čim več listnate zelenjave in vlaknin. Izberite med brokolijem, svežo solato, špinačo, blitvo ali ohrovtom, ki preverjeno telo razstrupijo plesticidov.

Vsakokratne odločitve po očiščevanju telesa pomagajo pri obnovi in zdravljenju ter počitku organov. Ker upočasnijo proces staranja ter pripomorejo k daljšemu in srečnejšemu življenju, bo vaša odločitev še kako smiselna.

Uredništvo