Lipa je majhna, a po številnih  dejavnostih in pestrem kulturnem utripu zelo bogata prekmurska vasica

Pred nabito polno dvorano Vaškega doma v Lipi je so nedeljsko popoldne vsem prisotnim polepšali pevci, ki so sodelovali na Božičnem koncertu v organizaciji Kulturnega društva Lipa.

Ljudski pevci KUD Lipa
Otroška plesna skupina KUD Lipa

Poleg domačih Ljudskih pevcev, Otroške plesne skupine, “Dveh sosed” iz dramske skupine Veseli vandrovci in ženske Vokalne skupine so zapeli tudi otroci gostujočega Otroškega pevskega zbora Župnije Turnišče in Ljudske pevke iz Lipovec.

Dve sosedi, članici dramske skupine Veseli vandrovci iz Lipe
Ženska vokalna skupina KUD LIpa

Predsednik društva Aleš Balažic je v nagovoru orisal letošnje dejavnosti društva in se zahvalil vsem donatorjem, ki so s finančnim prispevkom pomagali pri nabavi klaviature, predsednik Krajevne skupnosti Lipa Jožef Ferčak pa je pohvalil neumorne člane Kulturnega društva.

Otroški cerkveni pevski zbor Župnije Turnišče
Ljudske pevke iz Lipovec

Župan Občine Beltinci Marko Virag se je v nagovoru dotaknil pomembnosti prispevka slehernega občana za dobrobit lokalnega okolja in pri tem spomnil na pred dnevom preminulega bivšega podžupana Občine Beltinci Bojana Žerdina.

Slavnostna govornica na koncertu je bila nekdanja varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je med drugim izrazila izjemno navdušenje nad dogajanjem v tako majhni, a po številnih  dejavnostih in pestrem kulturnem utripu zelo bogati prekmurski vasici, ki jo je obiskala prvič.

M.Z.

foto: KUD Lipa